Akkoord
Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van bezoekersgedrag. Meer informatie is te vinden in ons privacy statement.

Kidos

Home NieuwsWebportaal

Webportaal

Het webportaal is de plek voor ouders, jeugdigen en aanstaande ouders waar ze terecht kunnen met hun vragen, bepaalde onderdelen van het dossier kunnen inzien en afspraken kunnen maken of verzetten. Het webportaal slaat een eigentijdse brug tussen de JGZ-organisatie en haar publiek en ontlast, en brengt zo, JGZ-kennis onder de aandacht van ouders en opvoeders. Het webportaal is een directe verbetering van het service level van een JGZ-organisatie en wordt door het overgrote merendeel van onze klanten al gebruikt.

Voor zowel volwassendossiers als kinddossiers
Als JGZ-organisatie wordt er zorg aan volwassenen en kinderen geboden. Sinds 2022 is bepaalde zorg aan volwassen een wettelijke taak geworden en hoort daar het zogenoemde 'volwassendossier' bij. Kidos biedt organisaties één systeem waarmee het volwassendossier en kinddossier bijbehouden kan worden. Dit betekent dat het webportaal ook geschikt is voor beide typen dossier. Door één portaal te hebben is voor beide doelgroepen mogelijk om afspraken te maken, dossier in te zien en allerlei overige functionaliteiten te gebruiken.

Eigen look en feel
Het design van het webportaal maken we op maat voor de organisatie die het gebruikt. Dit zorgt voor een consistente uiting vanuit de organisatie en geeft een vertrouwd gevoel aan de gebruikers.

DigID
Het webportaal voldoet uiteraard aan de eisen in het kader van de privacywetgeving. Het webportaal is veilig en betrouwbaar. Gegevens worden nooit gebruikt voor andere doeleinden dan het monitoren of verbeteren van de gezondheid van een kind. Inloggen doen de ouders met hun DigID, een persoonsgebonden account van de overheid voor de burgers in Nederland.

Afspraken inzien en wijzigen
Ouders kunnen via het webportaal afspreken inzien en wijzigen als dat nodig is. De kalender in het webportaal is gekoppeld met de planning van het consultatiebureau, wijzigen worden dus automatisch doorgevoerd. Anderzijds zijn de mogelijkheden voor ouders, voor het maken van afspraken, ook afgestemd op de beschikbaarheid van de agenda van het consultatiebureau.

De groei van het kind volgen
Bepaalde delen van het kinddossier, voornamelijk curves betreffende de groei en ontwikkeling van het kind, kunnen via het webportaal bekeken worden. Er is bewust voor gekozen om niet het hele dossier toegankelijk te maken.

Advies op maat
De adviesmodule bevat informatie, concrete tips en oplossingen gericht op situaties en vraagstukken (thema’s) die ouders in de praktijk hebben over de opvoeding, groei en ontwikkeling van hun kind. Op de website kunnen ouders door het invullen van vragen over een bepaald thema een gericht advies ontvangen. In de adviesmodule kan een ouder na inloggen via DigiD ook gegevens van eigen kinderen (afkomstig uit Kidos) gebruiken bij het opvragen van een advies.

Digitaal toegankelijk en conform WCAG-richtlijnen
Om aansluiting te vinden bij alle gebruikers zijn de webportalen van Kidos digitaal toegankelijk en conform de WCAG richtlijnen opgesteld. Dit betekent dat de webportalen van Kidos digitaal toegankelijk zijn gemaakt en tevens ook geschikt zijn voor het gebruik voor software om de computer te bedienen middels spraak.

Tevreden gebruikers

De voordelen van Kidos

  • DigiToegankelijke webportalen
  • Geïntegreerd volwassendossier
  • Beeldbellen vanuit kinddossier
  • Koppeling ZorgDomein
  • App voor het consultatiebureau
  • Uitgebreide planningsmodule
  • Digitale vragenlijsten
  • Adviesmodulevoor ouders
  • Koppeling LSP
  • E-Health

Meer informatie?

Neem contact op of bel

050 311 85 80

Contact

Voor een demonstratie of meer informatie over Kidos kunt u contact met ons opnemen.

Wij helpen u graag!

050 311 85 80 info@gino.nl

Uw contactgegevens

Vul uw contactgegevens in en wij nemen contact met u op.

Verstuur