Akkoord
Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van bezoekersgedrag. Meer informatie is te vinden in ons privacy statement.

Kidos

Home NieuwsSuccesvolle digitale uitwisseling vaccinatiegegevens

Succesvolle digitale uitwisseling vaccinatiegegevens

De digitale uitwisseling van vaccinatiegegevens tussen een JGZ-organisatie en het RIVM is voor alle partijen en win-win situatie. Een van onze klanten heeft een belangrijke mijlpaal gehaald door vaccinatiegegevens digitaal uit te wisselen met het RIVM. Een mooie prestatie!

Onderdeel van het takenpakket van de jeugdgezondheidszorg is het vaccineren van kinderen. Het Rijksvaccinatieprogramma beschermt kinderen tegen ernstige infectieziekten. Omdat bijna alle kinderen in Nederland worden gevaccineerd komen deze infectieziekten nauwelijks meer voor. Inenten blijft nodig om ervoor te zorgen dat deze ziekten niet terugkomen. Het RIVM zorgt voor het landelijke vaccinatieprogramma, de uitvoering daarvan ligt bij GGD'en en JGZ-organisaties.

De registratie van vaccinatiegegevens gebeurt van oudsher op een kaart en de uitwisseling van de gegevens tussen het RIVM en een JGZ-organisatie gaat per post. Het landelijke project voor digitaliseren van de registratie en het digitaal uitwisselen van de vaccinatiegegevens is al lange tijd gaande. Samen met onze klant hebben we de primeur met de eerste succesvolle uitwisseling van gegevens voor massavaccinatie.

In Kidos worden de vaccinatiegegevens van kinderen automatisch ingeladen en teruggestuurd naar het RIVM. Dit heeft voor onze klanten als voordeel dat de uitwisseling digitaal verloopt en niet meer per post gaat. Dit scheelt een hoop werk, bespaart een hoop geld en minimaliseert de foutmarge.

De digitale uitwisseling van gegevens verloopt via het LSP (Landelijk Schakel Punt). Het LSP zorgt voor snelle, betrouwbare maar bovenal beveiligde elektronische uitwisseling van medische gegevens. In dit geval worden de vaccinatiegegevens van onze klant dus uitgewisseld via het LSP en met het RIVM.

Tevreden gebruikers

De voordelen van Kidos

  • E-Health
  • Managementinformatie
  • Koppeling RIVM
  • Uitgebreide planningsmodule
  • Digitale vragenlijsten
  • Adviesmodulevoor ouders
  • Digitale zorgprogramma's
  • Ketendossier
  • Koppeling LSP
  • Ouderportaal

Meer informatie?

Neem contact op of bel

050 311 85 80

Contact

Voor een demonstratie of meer informatie over Kidos kunt u contact met ons opnemen.

Wij helpen u graag!

050 311 85 80 info@gino.nl

Uw contactgegevens

Vul uw contactgegevens in en wij nemen contact met u op.

Verstuur