Akkoord
Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van bezoekersgedrag. Meer informatie is te vinden in ons privacy statement.

Kidos

Home NieuwsOuderportaal

Ouderportaal

Een ouderportaal is het platform voor ouders waar ze terecht kunnen met hun vragen, bepaalde onderdelen van het dossier kunnen inzien en afspraken kunnen maken of verzetten. Het ouderportaal slaat een eigentijdse brug tussen de JGZ-organisatie en haar publiek en ontlast, en brengt zo, JGZ-kennis onder de aandacht van ouders en opvoeders. Het ouderportaal is een directe verbetering van het service level van een JGZ-organisatie en wordt door het overgrote merendeel van onze klanten al gebruikt. In dit artikel willen we u iets meer vertellen over het ouderportaal.

Eigen look en feel
Het design van het ouderportaal maken we op maat voor de organisatie die het gebruikt. Dit zorgt voor een consistente uiting vanuit de organisatie en geeft een vertrouwd gevoel aan de gebruikers.

DigID
Het ouderportaal voldoet uiteraard aan de eisen in het kader van de privacywetgeving. Het Ouderportaal is veilig en betrouwbaar. Gegevens worden nooit gebruikt voor andere doeleinden dan het monitoren of verbeteren van de gezondheid van een kind. Inloggen doen de ouders met hun DigID, een persoonsgebonden account van de overheid voor de burgers in Nederland.

Afspraken inzien en wijzigen
Ouders kunnen via het ouderportaal afspreken inzien en wijzigen als dat nodig is. De kalender in het ouderportaal is gekoppeld met de planning van het consultatiebureau, wijzigen worden dus automatisch doorgevoerd. Anderzijds zijn de mogelijkheden voor ouders, voor het maken van afspraken, ook afgestemd op de beschikbaarheid van de agenda van het consultatiebureau.

De groei van het kind volgen
Bepaalde delen van het kinddossier, voornamelijk curves betreffende de groei en ontwikkeling van het kind, kunnen via het ouderportaal bekeken worden. Er is bewust voor gekozen om niet het hele dossier toegankelijk te maken.

Advies op maat
De adviesmodule bevat informatie, concrete tips en oplossingen gericht op situaties en vraagstukken (thema’s) die ouders in de praktijk hebben over de opvoeding, groei en ontwikkeling van hun kind. Op de website kunnen ouders door het invullen van vragen over een bepaald thema een gericht advies ontvangen. In de adviesmodule kan een ouder na inloggen via DigiD ook gegevens van eigen kinderen (afkomstig uit Kidos) gebruiken bij het opvragen van een advies.

Tevreden gebruikers

De voordelen van Kidos

  • Beeldbellen vanuit kinddossier
  • App voor het consultatiebureau
  • Uitgebreide planningsmodule
  • Digitale vragenlijsten
  • Adviesmodulevoor ouders
  • Koppeling LSP
  • E-Health
  • Managementinformatie
  • Koppeling RIVM
  • Digitale zorgprogramma's

Meer informatie?

Neem contact op of bel

050 311 85 80

Contact

Voor een demonstratie of meer informatie over Kidos kunt u contact met ons opnemen.

Wij helpen u graag!

050 311 85 80 info@gino.nl

Uw contactgegevens

Vul uw contactgegevens in en wij nemen contact met u op.

Verstuur